RUNSAASTI VÄKEÄ PÄÄSIÄISTULILLA

Useita satoja ihmisiä vieraili Pro Porlan järjestämässä Pääsiäistulet-tapahtumassa lankalauantaina 26.3. Nuotiolla paisteltiin makkaraa, ja Pro Porla tarjosi nokipannukahvia, jota. Teuvo Järvenpää keitti yhteensä 16 pulleamahaista pannullista.

Kahvittelun ja makkaransyönnin lomassa ihmiset ottivat halukkaasti kantaa Porlan asemakaavamuutossuunnitelmiin. Viesti tuntui olevan selvä: Porlaa on kehitettävä puistona, ei kerrostalojen takapihana! Harvoissa kaupungeissa on keskustan kupeessa paikkoja, joissa luonto ja kulttuuri lyövät yhtä luontevasti kättä toisilleen.

Paikalla oli myös Lohjan lintutieteellinen yhdistys Hakki, jonka 40 linnunpönttöä menivät kaupaksi reilussa puolessa tunnissa. Tempaus oli osa Ylen Miljoona linnunpönttöä -kampanjaa, joka jatkuu ensi vuoden kevääseen saakka. Jos jäit ilman pönttöä, niitä kannattaa kysellä vielä Hakilta (http://www.hakkilohja.fi/).
Taiteilija Pekka Kainulaisen hurja performanssi Lintumies keräsi katsojat altaan reunalle. Pöllön kuultiin vastailevan lintumiehen huhuiluihin.