Porlan Järviluontoseikkailu 2019


Tapahtuman tiedot

  • Date:
  • Tapahtumapaikka: Porla

Porlan Järviluontoseikkailu tulee taas!

Tervetuloa seikkailemaan Porlan opastetulle luontopolulle lauantaina 15.6.2019 klo 10-14.

Tänä päivänä Porlan alue on kaupunkilaisten monipuolinen lähiluontoalue, jossa voi käydä kävelemässä ja virkistäytymässä. Kaupungin aloittamat polkujen ja ympäristön parannustyöt ovat jo nähtävissä. Siellä on myös uusi vesiputous kauniin sillan kera!
Porlan alueen historia on kiehtova ja yksi sen merkittävimmistä tarinoista alkaa siitä, kun Hugo Lagus huomasi edellytykset kalankasvatuksen aloittamiselle, Lohjanjärven pinnan laskettua 1800-luvun lopulla. Tästä muodostui rantaan tasainen vesijättömaa, mihin pengertämällä rakennettiin kalankasvatuksen vaatimat lammikot. Harjun rinteestä purkautuivat lähteet, jotka loivat oivat edellytykset kalankasvatuksen aloittamiselle. 

Lauantaina 15.6. Porlassa liikutaan jälleen koko perheen voimin. Porlan Järviluontoseikkailu on jo yhdeksän kertaa toteutettu leppoisa tapahtuma, jossa liikutaan opastetulla luontopolulla suorittaen erilasia toiminnallisia rasteja. Rasteilla tutustutaan Porlan luontoon, kasveihin ja lintuihin, seilataan lautalla sekä tutkitaan mm. vesiötököitä. Uusina rasteina tänä vuonna ovat Kiviharrastajien tunnista kivet – rasti ja Hiiden Opiston mehiläispiste, jossa pääsee tarkkailemaan mehiläisten touhuja lasipesässä. Polun varrella on myös mahdollisuus kuunnella satuja ja törmätä salaperäiseen Hiisi-hahmoon.  Alueella on myös elävää musiikkia, jota voi kuunnella vaikkapa nuotion ääressä istuen ja   eväitä nauttien. Tapahtuma on maksuton, mutta mukaan on hyvä varata vähän käteistä, sillä alueella on kahvila ja arpajaiset. Lapsille tarjotaan ilmaiset eväät.

Useiden yhdistysten järjestämän tapahtuman koordinoi Pro Porla ry.

Tapahtumassa mukana Hakki ry, Lohjan Seudun Ympäristöyhdistys ry, Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry, Lohjan kalaseura ry, Lohjanjärven suojeluyhdistys ry, Hiiden Opisto, Virkkalan vapaapalokunta, Kiviharrastajat ry, Trala, Lohjan harrastajanäyttelijät ry, Lohjan Liikuntakeskus Oy, Karjaanjoen vesistön kalatalousalue, Lohjan kameraseura ja Spr Lohja

 

Rastikartta