Porla 100 vuotta juhlaviikonloppu 12-14.8.2016


Tapahtuman tiedot

  • Date:

Tapahtuman suojelijana presidentti Tarja Halonen
Tapahtuman järjestäjä Pro Porla ry.
Satavuotisjuhlat ovat osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumia.

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

12.8  Aurlahden puistotapahtuma  18:00

 Porlan 100-vuotisjuhlien avajaiset. Tervehdyssanat lausuu Rantakantin asukasyhdistyksen pj.  Markku Kurki, puhujina kaupunginjohtaja Mika Sivula, kaupunginvaltuuston pj. Joona Räsänen ja Lohjan liikuntakeskuksen toimitusjohtaja Jukka Vienonen. Liikunnallisen tilaisuuden juontaa Mikko ”Peltsi” Peltola.  Tapahtumassa on tarjolla monipuolista toimintaa ja kiinnostavaa ohjelmaa paikallisten yhdistysten ja yrittäjien toimesta.

13.8.  100-vuotisjuhla 14:00 Lohjan Yhteislyseon lukio

Porlan menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus. Juhlapuhujana kansanedustaja Johanna Karimäki, puhujina historioitsija Torsti Salonen, kalastusmestari Pekka Ilmarinen, kaupunginhallituksen pj. Irene Äyräväinen ja Pro Porlan pj. Birgit Aittakumpu. Ohjelmassa kantaesityksenä Kaj Chydeniuksen sävellykset Anna-Mari Kaskisen ja Kaarlo Törmin sanoituksiin. Esiintyjinä Kaarlo Törmi ja Sanna Nuutinen, säestys Tuomas Törmi. Käyrätorvimusiikkia Hannes Kaukoranta ja Tommi Hyytinen. Kakkukahvit. 4E:n valokuvanäyttely ”Porlan kuvia”. Valokuvanäyttelyn lisäksi aulassa pyöri Panu Oulasvirran esitys raakunviljelystä ja sen mahdollisuuksista Porlassa. Panu Oulasvirta on myös tavattavissa tilaisuudessa.

14.8  Porlan luontopäivä 12:00-15:00

Sunnuntaipäivä Porlan altailla luonnon helmassa. Päivän aikana on tilaisuus kokea vuosisadanvaihteen tunnelmaa souturetkellä Porlan altaassa, hattaraa nauttien sekä kuvauttamalla itsensä ammattikuvaajalla historiallisissa tunnelmissa. Mahdollisuus osallistua opastetulle kierrokselle. Onko altailla kiertelevä herrasmies itse Hugo Lagus? Duo Fasso eli Eero Toikka ja Peter Grans Lohjan kaupunginorkesterista esittävät Gransin sävellyksen “proporla” eli luvassa ilmeellinen tango mudassa… saamme nauttia myös muusta altaille sopivasta musiikista. Esitykset tasatunnein, säävaraus.